Ana Sayfa Haberler Kıymetliler

Kıymetliler

Sağlık Hizmetinde Bir Çınar adı altında iki bin sekiz yılının nisan ayında sürpriz bir kitap hazırlandı babam için…Aileden, dostlarından, çalışma arkadaşlarından babamla ilgili anı, duygu ve düşünceleriyle ilgili bir yazı yazmaları istendi. Bu çalışmada gizlilikle sürdürülerek iki sene içinde tamamlandı. Bu çok değerli kitap babama yine bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen ve yazıları ile kitabı zenginleştiren dostların katılımıyla takdim edildi.

O zaman 87 yaşında genç bir delikanlı olan babamın nasıl bir duygu yoğunluğu yaşadığını, elinde tuttuğu kitabının her bir sayfasında başka bir sürprizle karşılaştığını hepimiz mutlulukla şahit olduk. Bu arada yazısı olan fakat kitap basıldığında hayatta olmayan kıymetli dostlarda vardı sayfalarda…

Geçenlerde bu kitap elime geçti ve şöyle bir karıştırdım. Gerçektende yazı ile ifade edilen duygular hem yerini buluyor hemde kalıcı oluyor. Babama hayattayken böyle bir hediye verebildiğimiz için çok mutluyum. Hazırlanmasında emeği geçenler benim için çok kıymetli.

Babamın Küçük Kızıyım

Evet, ben babamın küçük kızıyım. Ama çevremde babamın destek olduğu, okutup büyütüp iş güç sahibi yaptığı, evlendirdiği, gönül verdiği nice insanlar oldu. Ve bu insanlar benim babamı baba gibi sevdiler, saydılar.Yaşları benden küçük olan ya da büyük olan çok kişiden”Senin baban aslında bizim de babamız” sözlerini çok işittim. Evet, ben babamın küçük kızıyım ama babamın da bizden başka kızı ve oğlu gibi sevdiği ve sahip çıktığı nice evlatları oldu…

Babam yaşı ilerledikçe yaptığı konuşmalarda torunlarını çok sevdiğini ve hatta torun sevgisinin evlat sevgisini geçtiğini sık sık dile getirmiştir. Aslında çok sevdiği kızlarının ve evladı yerine koyduğu damatlarının birer parçası olan torunlarını çok sevmesi, tüm ailesine ne kadar düşkün olduğunun bir özetidir.

Ben kalbi iyilik, dürüstlük ve insan sevgisiyle çarpan, herkese yardım elini uzatarak çok kişinin gönlünde taht kurmuş çok çalışkan, şahsına münhasır, çok özel ve çok güzel bir insanın Dr Salih Osmanoğlunun küçük kızı olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum.

İyi ki varsın ve benim babamsın Seni Çok Seviyorum.

Kitaptaki yazımdan bir alıntı…

Aradan altı yıl geçti, kitabın sayfalarını karıştırmak, yazılanları okumak babam için üzücü olabiliyor.

Sevgimizi, duygumuzu ifade etmekte bazen pasif kalabiliyoruz özellikle büyüklerimize karşı. Beraber geçirilen zamanın ne kadar kıymetli olduğunu unutabiliyoruz zaman zaman…Ama olsun, bazen bir kitap, bir film yada okuduğumuz bir yazı bize hatırlatmaya yetiyor varlıklarının değerini

Ben şimdi nerdeyse bir asırlık ömürlerine çok güzel dostlar ve anılar sığdırmış babamın ve annemin yanaklarından öpmeye gidiyorum.

N.Esra OSMANOĞLU SÖYLEMEZOĞLU

Paylaş:
İnsan Hayatı Kutsaldır
ve Bizim İçin Değerli!!!
Abide-i Hürriyet Cad. Dilaçar Sok. No:4
Şişli 34360 / İstanbul

info@osmanogluhastanesi.com.tr
+90 850 800 50 50
WhatsApp
Ailenizin Hastanesi
Copyright © 2023 by Osmanoğlu Hastanesi. Tüm Hakları Saklıdır
E-Sonuç E-Randevu E-Danışma Whatsapp